top of page

“Jälleen kerran Lintunen osoittaa mestarillisen taitonsa asettua katselemaan elämää erilaisten ihmisten silmien kautta.”

 

Marjaana Roponen, Aamulehti

“Romaani tarkastelee terävästi opettamisen ja parisuhteen vallankäyttöä. –  Arkirealismiin sekoittuu myyttistä sävytystä ja suurempia voimia. ”

 

Jukka Koskelainen, Helsingin Sanomat

“Romaani on täynnä mielikuvituksellisia, runoutta läheneviä kielikuvia. – Lauseet tarjoavat hienovireisesti monimerkityksellisiä tulkintalinjoja. – Stella on puhutteleva musiikkiromaani vallasta ja valinnoista.”

 

Marissa Mehr, Rondo

“Yhdistelmän tekee toimivaksi Lintusen taitavasti kulkeva kynä, joka rytmittää lauseet miellyttävään ja sujuvaan kulkuun.— Lintusen teos virittyykin hienosti kuvatessaan musiikin tunnevaikutuksia. ”

 

Kaisa Kurikka, Turun Sanomat

 

 

“Lintunen kuljettaa hienosti taiteellisia motiiveja tunteiden ja kohtaloiden liikuttajana. Kerronta-ajat sulavat yhteen kuin kevätjäidenjuoksu.”

 

Teppo Kulmala, ESS, Keskisuomalainen

“Lintunen kirjoittaa kevyenä liitelevää, ilmavaa lausetta, joka kannattelee painavaa sanottavaa. — Tarinan ydinteemaa, vallankäyttöä, on harvoin kuvattu näin ymmärtävästi. — Lintunen on myös romaaneissaan tiiviin ilmaisun mestari. Vähillä sanoilla välitetyt havainnot ovat tarkkoja ja laajoja maisemia ja tiheitä tunnelmia piirretään muutamalla harkitulla vedolla. ”

 

Marjo Jääskä, Etelä-Saimaa

“Lukiessa melkein kuulee musiikin ja tuntee sen sykkeen. — Romaanin kieli on rikasta, runollista ja huoliteltua.”

 

Juha Vähäkangas, Kaleva

“Mukaansa tempaava, syvällinen kuvaus musiikin lumosta sekä lahjakkuuden taakasta ja armosta. Samalla kyse on ihmissuhteiden valtarakennelmista ja traumoista. Lintusen teksti suorastaan soi kaiken vallankäytön, tukahduttamisen, innostumisen ja kysymyksiin vastauksia etsimisen keskellä.”

 

Savonia-kirjallisuuspalkintoraati 2019

 

 

Stella blogeissa:

 

Kirjareppu

Vetus & Nova

KosminenK

Järjellä ja tunteella

Kulttuuri kukoistaa

Mane lukee

 

bottom of page