top of page

"Maritta Lintusella on taito kuvata ihmismieltä ja luoda tiiviitä tunnelmia. — Lintunen kaataa raja-aitoja, purkaa erilaisuuden verhoa ja tuo ihmisen ihmisen lähelle. — Lintusen luoma jännitys saa ansaitsemansa palkinnon, loppu ei jätä tyhjän päälle, vaan avaa aivan uuden näköalan koko tarinaan."

 

 

Marjaana Roponen, Aamulehti

 

 

"Kirjaa seuraa osittain kuin jännäriä. — Ihmisen yhteydenkaipuu ihmiseen kohoaa teoksen ylikäyväksi teemaksi. Joskus tapaukset vaikuttavat kuin piilotajunnan ja luonnonhengen yhteisesti toimeenpanemilta.— Tihenevä arvoituksellisuus houkuttelee kuin sumu, raskas ja kevyesti kutsuva. "

 

Teppo Kulmala, Keskisuomalainen

 

 

"Lintunen kirjoittaa taidokkaasti. Hänen tekstiinsä on helppo upota kulkemaan louhikossa ja pursuilevassa puutarhassa. Näin reheviin henkilöihin en ole aikoihin törmännyt. Heistä jää ammennettavaa pitkäksi aikaa."
 

Kaisa Koski, Hämeen Sanomat 

 

 

"Hänen humanismin puolustuspuheensa on epämuodikkuudessaan raikasta luettavaa."

 

Jani Saxell, Parnasso

 

 

Hulluruohola on teos, joka heittää lukijan keskelle maagisella realismilla kyllästettyä panoraamaa.

Surrealistisen ja koomisenkin perusvireen alla soljuu syvempi taso —

Lintunen on taitava hulluttelemaan ja luomaan kontrasteja. Vaihtuvat kertojaäänet tuovat romaaniin muhevuutta – persoonallisuudet pääsevät hyvin esille.

 

Anni Valtonen, Helsingin Sanomat

 

 

"Lintusen teos onnistuu olemaan samalla kertaa kevyttä että painavaa luettavaa. Itse asiassa Hulluruohola muuttuu varsin koskettavaksi tutkielmaksi rakkaudesta"

 

Mari Viertola, Turun Sanomat

 

 

Hulluruohola blogeissa:

 

Ullan kirjat

 

Rakkaudesta kirjoihin

 

Ja kaikkea muuta

 

Kristan kirjat

 

Periaatteessa kirjoista

 

Anna minun lukea enemmän

 

Annelin kirjoissa

 

Mutuhuttua

bottom of page